Zuidzijde Deurnesteenweg weer bereikbaar vanaf Merksemsebaan op 14 december

De vernieuwing van de oude kruispunttak van de Deurnesteenweg, aan de zuidzijde van de Merksemsebaan, loopt op zijn einde. Op maandag 14 december gaat het kruispunt weer open en zijn alle verkeersbewegingen weer mogelijk.

Alle rijbewegingen op kruispunt N120 x Deurnesteenweg terug onder lichtenregeling
De zuidzijde van de Deurnesteenweg (kant Deurne) wordt aangepast om in de toekomst, wanneer verkeer richting Hoogmolenbrug via het nieuwe tracé rijdt, als ontsluiting te dienen voor de lokale handelaars/bedrijven. Tot het zover is, blijft dit kruispunt volledig in gebruik en vormt het vooralsnog de verbinding tussen Schoten en Deurne.

De aanpassingen aan het kruispunt duren nog tot eind volgende week en zolang blijft deze tak nog onderbroken voor verkeer. Op maandag 14 december stellen we de nieuwe aansluiting volledig open. Vanaf dan zijn alle verkeersbewegingen weer mogelijk.

De handelaars op de zuidelijke tak van de Deurnesteenweg zijn vanaf 14/12 vanuit elke richting weer rechtstreeks bereikbaar. De oversteken voor voetgangers en fietsers gaan ook weer in gebruik en verlopen onder een verkeerslichtenregeling.


Bijkhoevelaan weer maximaal bereikbaar
Op het kruispunt met de Bijkhoevelaan zijn de werken aan de waterleidingen bijna klaar. Water-Link finaliseert de herstelling en vanaf maandag 7 december kan de verkeerssituatie op het kruispunt Merksemsebaan x Bijkhoevelaan weer worden genormaliseerd.
Voor de fietser/voetganger blijft de oversteek aan de zijde Hoogmolenbrug (kant Desco) nog afgesloten. Te voet of met de fiets oversteken doe je aan de oostzijde (kant Donckers).
De verkeerslichten op het kruispunt functioneren nog onder een aangepaste werfregeling.

Vooruitblik: verkeerswissel medio januari 2021
Nog tot na het winterbouwverlof werkt AWV verder in de huidige werfzone. Volgens de planning nemen we in de week van 18 januari een eerste deel van de nieuwe infrastructuur in gebruik. Zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer verhuizen dan naar het nieuwe wegdeel aan de zuidzijde van de N120, tussen de grens met Antwerpen en de Deurnesteenweg.

Zuidzijde Deurnesteenweg op 14 december weer bereikbaar vanaf Merksemsebaan