Werken omgeving Hoogmolenbrug – Metropoolstraat in 2023

Heraanleg Metropoolstraat

Tussen de brug van den Azijn en de nieuwe Hoogmolenbrug rusten we de Metropoolstraat uit met een gescheiden riolering, vernieuwen we de rijweg en leggen we een nieuw jaagpad aan. De werken duren nog tot de zomer van 2023 en zolang gelden tijdelijke verkeersmaatregelen. 

Voor fietsers blijft de doorgang langs het Albertkanaal afgesloten tot eind juni. Tussen het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten en de brug van den Azijn fiets je om langs de achterliggende straten. Via de dwarse straten is de Metropoolstraat lokaal bereikbaar voor wie er moet zijn.

Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding in beide richtingen langs Deurne en Wijnegem. In de Metropoolstraat is enkel bestemmingsverkeer voor de bedrijven mogelijk. Afhankelijk van waar je moet zijn, rij je naar je bestemming via de Straalstraat, Jozef Cogelslei of Kruiningenstraat => volg de signalisatieborden.

Vernieuwing Korte Braamstraat

Als onderdeel van ons project ondergaat de Korte Braamstraat een volledige make-over. Door de afbraak van de oude brug vormt de straat voortaan het rechtstreeks verlengde van de Braamstraat. Hierop krijgt de Papenaardekenstraat als fietsstraat een goed leesbare en veilige aansluiting. Vanaf hier kunnen fietsers over het vrijliggende dubbelrichtingsfietspad vlot naar het jaagpad. Het kruispunt met de Metropoolstraat-Hoogmolendijk is trouwens volledig aangepast om het voor alle weggebruikers leesbaarder en veiliger te maken.   

De heraanleg van de Korte Braamstraat loopt ondertussen op haar einde. Zodra we kunnen, vermoedelijk in de tweede week van de paasvakantie, stellen we de nieuwe infrastuctuur open. Al worden een paar zones buiten de rijweg nog niet afgewerkt. In overleg met de gemeente Schoten is besloten om hiermee te wachten omdat deze zones deel uitmaken van de plannen voor de verdere heraanleg van de Braamstraat. 

Na de openstelling kan verkeer tijdelijk nog in beide richtingen door de Korte Braamstraat rijden. Dit zolang we aan het werk zijn op de Hoogmolendijk, zie lager. Daarna kan je enkel naar de Hoogmolendijk rijden en moet je richting centrum de Wijnegembaan gebruiken. Voor bussen van De Lijn geldt een uitzondering, deze mogen wel vanaf de Hoogmolendijk de Braamstraat inrijden.   

Heraanleg Hoogmolendijk

Na de openstelling van de nieuwe Korte Braamstraat starten we met de heraanleg van de Hoogmolendijk inclusief het kruispunt met de Wijnegembaan. Dit kruispunt krijgt trouwens een nieuwe en veiligere inrichting met verkeerslichten. 

Volgens de huidige timing werken we van midden april tot eind mei 2023. Omwille van lange levertermijnen worden de verkeerslichten voor het nieuwe kruispunt mogelijk wel pas later geplaatst. 

Tijdens de heraanleg van de Hoogmolendijk is de doorgang onderbroken en volgt het verkeer een lokale omleiding over de sluis. Je rijdt via de Sluizenstraat, Wijnegembaan en Braamstraat om de werken heen en dit in beide richtingen.

Je vindt actuele informatie en de omleidingsplannen op onze website:

kanaalkant partnerschap