Verhoging Theunisbrug en aanleg Duvelsplein

Uitkijken naar openstelling Min. Delbekelaan en Theunisbrug

De werken aan de Theunisbrug en het Duvelsplein naderen stilaan de eindmeet. De volgende weken zal de wegopbouw stap voor stap afgewerkt en opengesteld worden. Maandag 21 juni zijn de werken op het oostelijke deel van de Minister Delbekelaan afgerond en kan de rijweg richting Merksem tijdelijk opnieuw opengaan voor het verkeer.

Auto- en vrachtverkeer op de Min. Delbekelaan blijft op één rijstrook in elke richting rijden, maar rijdt vanaf de voet van de brug wel aan de juiste zijde van de tramsporen. Fietsers langs de Min. Delbekelaan blijven aan de westzijde rijden en steken aan de voet van de brug over om dan hun weg te vervolgen over de brug.

Enkele weken later, op 12 juli, kunnen we ook het laatste deel van de Theunisbrug, de westelijke wegbrug voor verkeer richting Deurne, openstellen. Het verkeer blijft ook op de brug in eerste instantie over één rijstrook in elke rijrichting rijden, totdat de laatste afrondende werkzaamheden klaar zijn. Fietsers kunnen wel meteen aan beide zijden van de brug gebruik maken van de nieuwe brede fietspaden en kunnen vanaf dan ook langs de Min. Delbekelaan aan beide zijden van de weg over de nieuwe fietspaden.

werken

Inhuldiging Theunisbrug op zondag 11 juli

Voordat we de brug volledig ‘teruggeven’ aan het verkeer, organiseert De Vlaamse Waterweg nv samen met haar partners en de aannemers een officiële inhuldiging van de nieuwe Theunisbrug. Noteer zondag 11 juli alvast in je agenda. Meer informatie volgt snel.

Afwerking in verschillende fases tot einde van het jaar

Met de ingebruikname van de brug en de gewestweg zijn de grootste infrastructuurwerken achter de rug. Maar dat betekent niet dat de aannemer al vertrekt. Op en rond de brug moeten er nog heel wat zones worden afgewerkt.

In augustus worden er op de Theunisbrug nog een aantal bijkomende werken uitgevoerd en werken we de westzijde van de Minister Delbekelaan af. Daarvoor zal er ook weer tijdelijke hinder zijn voor het verkeer op de gewestweg.
Het Duvelsplein zelf, met het sport- en verblijfsplein en de aansluiting met de Heirmanstraat, Beukenhofstraat en de Duvelshoek staat op het programma tussen augustus en eind oktober.

Eind augustus werken we de Carrettestraat af en kan de weg onder de Carrettestraatbrug weer gebruikt worden. Daarna zal de verdere omgevingsaanleg tussen de Carrettestraat en de Vaartkaai, en de Vaartkaai zelf afgewerkt worden.
De buurtparking aan de Tweemontstraat werken we af tegen eind november.

aanleg duvelsplein