Merksemsebaan wegenwerken afgerond

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) deelt graag dat de werken aan de Merksemsebaan (N120) en de Deurnesteenweg in Wijnegem helemaal klaar zijn.

Na bijna een jaar aan intensieve werkzaamheden rijdt verkeer sinds begin juli 2021 over de vernieuwde infrastructuur. Deze maand (september 2021) deed de aannemer nog de laatste afwerkingen aan het fietspad (zijde Hoogmolenbrug, kant Wijnegem) en in de bermen waarmee de werken van AWV afgerond zijn.

AWV legde een bijkomend stuk Deurnesteenweg aan om een gloednieuw kruispunt met de Merksemsebaan te vormen. Op dit kruispunt wordt volgend jaar de nieuwe Hoogmolenbrug aangesloten die momenteel door De Vlaamse Waterweg nv wordt gebouwd.

Tegelijk vernieuwde AWV de Merksemsebaan vanaf de grens met Antwerpen tot voorbij het kruispunt met de Bijkhoevelaan. De hele rijweg en de twee bestaande kruispunten werden heraangelegd om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te verhogen.

Definitieve verkeerssituatie pas in de zomer van 2022

Nu is het aan De Vlaamse Waterweg nv. De beheerder van de bevaarbare waterwegen werkt momenteel volop aan de nieuwe Hoogmolenbrug.

Op het montageterrein langs de Metropoolstraat wordt de nieuwe stalen boogbrug samengesteld. De assemblage en aanleg van de landhoofden duurt tot begin 2022. Dan kan de nieuwe Hoogmolenbrug worden ingevaren, afgewerkt en aangesloten op het nieuwe kruispunt. In de zomer van 2022 gaat de nieuwe brug open voor verkeer en start meteen de afbraak van de oude brug.

De Vlaamse Waterweg nv doet dan nog een laatste aanpassing van het oude kruispunt. Tussen de Bijkhoevelaan en het nieuwe kruispunt wordt de middenberm doorgetrokken. De verkeerslichten van het oude kruispunt verdwijnen en de Deurnesteenweg (oude tak aan Desco) kan je nog enkel inrijden uit de richting van Antwerpen.

kanaalkant - merksemseban wegenwerken afgerond
kanaalkant - merksemseban wegenwerken afgerond