Heraanleg noordzijde kruispunt Deurnesteenweg vanaf 7 juni

Omleiding voor autoverkeer van/naar Schoten.

De werken aan de Merksemsebaan (N120) in Wijnegem naderen hun einde. Sinds begin mei werken we nog enkel aan de noordzijde van de Merksemsebaan (zijde Albertkanaal). Verkeer rijdt aan de afgewerkte zuidkant (zijde Desco). Begin juni komen daar de werken aan de noordkant van het kruispunt Deurnesteenweg bij. Verkeer tussen Deurne en Schoten volgt een omleiding.

Noordzijde kruispunt onderbroken tot eind juni
In 2020 werd de zuidkant van het kruispunt (zijde Desco/Quick) al aangepast. Vanaf maandag 7 juni 2021 is de noordzijde aan de beurt. Deze noordelijke kruispunttak is dan tot eind juni 2021 niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers van/naar de Hoogmolenbrug kunnen wel door. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding.

🚶🚲 Voetgangers en fietsers blijven in beide richtingen aan de zuidkant van de Merksemsebaan. Omdat de noordkant van het kruispunt met de Deurnesteenweg op de schop gaat, is oversteken (van/naar Hoogmolenbrug) hier tijdelijk niet mogelijk. Stappers en trappers steken over aan het nieuwe tracé van de Deurnesteenweg (enkele tientallen meters naar Antwerpen toe). Vanaf daar kan je de Hoogmolenbrug bereiken.

🚗 Gemotoriseerd verkeer:
• Doorgaand verkeer op de Merksemsebaan passeert de werken nog steeds in beide richtingen op één rijstrook.
• Door de werken aan de noordkant van het kruispunt Deurnesteenweg is de toegang tot de Hoogmolenbrug onderbroken. Verkeer naar Schoten (of van Schoten richting Deurne) volgt een omleiding via de Brug van den Azijn en de Bredabaan.

🏠 🛒 Lokaal autoverkeer kan de noordzijde van de Deurnesteenweg (kant Albertkanaal) niet inrijden vanaf de Merksemsebaan. Vanuit Schoten kan je de brug wel over om zo de handelszaken in dit tijdelijk doodlopend deel van de Deurnesteenweg te bereiken. Je rijdt uiteraard ook weer weg via de brug.
Voor deze zone is het traject via Braamstraat – Hoogmolendijk – Metropoolstraat –Straalstraat een alternatieve route.

Vanaf maandag 7 juni volgt verkeer van/naar Schoten deze omleiding:

kanaalkant - omleiding