Derde brugdeel klaar om definitieve plek in te nemen

Als je wel eens over de Theunisbrug of de Vaartkaai passeert, heb je het vast en zeker al gezien. Op het montageterrein naast Candico ligt het derde en laatste brugdeel te pronken, de westelijke wegbrug voor verkeer van Merksem naar Deurne. Het brugdek is volledig gemonteerd en geschilderd en is klaar om naar de definitieve plek te worden gevaren.

Dat gebeurt in het weekend van 19 en 20 december en zal opnieuw een huzarenwerk zijn. De komende dagen gebeuren al allerlei voorbereiding om de brug klaar te maken voor het transport. De invaaroperatie zelf start op zaterdagavond, omstreeks 20u, en gaat twee nachten door. Het einde is voorzien in de nacht van zondag 20 op maandag 21 december.

Het invaren verloopt ongeveer op dezelfde manier als vorig jaar bij het invaren van de trambrug en oostelijke wegbrug.

Volg het invaren live vanuit je zetel

Het invaren is een technisch hoogstandje dat voor velen erg tot de verbeelding spreekt. Daarom voorzien we opnieuw een livestream, zodat je niets hoeft te missen. Kijk live mee via www.theunisbrug.be of via de Facebookpagina van De Vlaamse Waterweg en volg het invaren van thuis uit. Omwille van de geldende coronamaatregelen richten we geen kijkpunt in en vragen we uitdrukkelijk om niet ter plekke te komen kijken.

Verkeersmaatregelen tijdens het weekend

Tijdens het invaarweekend van zaterdagavond 19 tot maandagochtend 21 december is de Vaartkaai plaatselijk onderbroken voor alle verkeer. Er kan dan geen verkeer onder de brug passeren. Ook het jaagpad is afgesloten. Dat is nodig omdat bij het invaren de brug tijdelijk over de rijweg hangt.

Oost-westverkeer volgt een korte omleiding via de Westkaai, Eugeen Meeusstraat, Borrewaterstraat, Heirmanstraat, Minister Delbekelaan en Ingenieur Menneslaan. Fietsers kunnen via de Carrettestraat en Eigenheerdstraat rond de werken fietsen. Ten laatste op maandagochtend wordt de Vaartkaai opnieuw opengesteld. Er is geen hinder voor het auto- en tramverkeer op de Theunisbrug zelf.

verhoging theunisbrug kanaalkant